Hos oss vid Älvbygården är det svampsäsong året runt.
Vi är specialiserade på gourmet svamp som erbjuder nya smakupplevelser och visar att svamp kan vara så mycket mer än Champinjoner.
Vår svampodling finns ute på landsbygden i Voitby, Korsholm.
Vi vill vara en del av en levande landsbygd och har därför valt att både bo och bedriva företaget i en mindre by.
Våra ledord är hög kvalitet och hållbarhet.
Den svamp som kommer från vår odling är ren och fin.
Vi använder inga kemikalier under odlingsprocessen. Även städningen sker på ett så miljövänligt sätt som möjligt.
Våra svampar har aldrig varit i kontakt med jordbakterier och behöver p.g.a. detta inte förvällas före tillagning.
Du behöver bara öppna lådan och använda svampen på det sätt som passar dig bäst.
De råvaror som vi använder i odlingen är så långt det är möjligt lokala.
Allt för att se till att svamparna som vi levererar är så miljövänliga som möjligt samt för att främja andra lokala företag.
Våra svampar säljs både till restauranger och privatpersoner. Svamparna saluförs i förpackningar på 1500 g eller 600 g.
Vill du ha smakprov på vår svamp till din restaurang vänligen kontakta oss.
Utbudet av svampar varierar under året för att undvika onödig uppvärmning eller nedkylning av odlingsutrymmena.
Vårt leveransområde är främst kring Vasa men leveranser längre bort går oftast att fixa.
Om du vill ha svampleverans och inte finns nära Vasa så kan du kontakta oss.
Förutom leveranser så deltar vi med jämna mellanrum i lokala Reko-ringar och lokala marknader.
Älvbygården grundades 2022 av Niklas och Charlotta Sundholm.
Vid upprättandet av odlingen har vi haft stöd och hjälp av Näckrosgården som tidigare levererade högklassig svamp till restauranger i hela Finland.